LA XARXA D’ECOPARCS DEL CONSORCI RIBERA IVALLDIGNA JA FUNCIONA AMB ENERGIA RENOVABLE

Gràcies a una subvenció de la Diputació de València, el Consorci Ribera i Valldigna ha instal·lat panells solars que ja estan generant energia neta en huit ecoparcs del territori Aquesta actuació forma part de la ferma aposta del Consorci per la sostenibilitat integral i l’economia circular, un dels objectius de l’entitat

Dilluns 5 de desembre de 2022.

La xarxa d’ecoparcs del Consorci Ribera i Valldigna, les instal·lacions fixes que gestionen la recollida dels residus domèstics més perillosos, ja funciona amb energia neta. Gràcies a una subvenció de la Diputació de València, el Consorci ha instal·lat panells solars als sostres de les oficines de huit ecoparcs per a que funcionen amb energia renovable.

Amb aquests panells solars, el Consorci Ribera i Valldigna continua reduint la petjada de carboni de les seues instal·lacions. De fet, la Planta de Valorització de Residus de Guadassuar ja s’alimenta amb energia neta que prové de panells solars des de la seua posada en marxa a finals de 2016. L’ajuda de la Diputació de València també ha finançat l’adquisició d’un nou vehicle elèctric, destinat als desplaçaments del personal dels serveis de residus del Consorci.

La instal·lació d’aquestes fonts d’energia renovable ha estat finançada per una ajuda de la Diputació de València que ascendeix als 71.341,60 euros. L’aportació incloïa el subministrament i la instal·lació de 8 sistemes que ja estan en funcionament. Les dos subvencions, que han dotat al Consorci de fonts d’energia renovable i un nou vehicle elèctric, ascendeixen a un total de 116.881,96 euros i han cobert el 100% de les despeses.

Amb aquestes aportacions de la Diputació de València, el Consorci Ribera i Valldigna segueix avançat cap a una gestió de residus més sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

ELS ECOPARCS FIXOS DEL CONSORCI ROMANDRAN OBERTS DE 9 A 14 HORES DURANT L’ESTAT D’ALARMA

El Consorci ha llançat una campanya informativa sobre el tractament de residus i Coronavirus a la població, a través de vídeos i infografies, i ha implementat totes les mesures de seguretat en els seus treballadors.

LA XARXA D’ECOPARCS I ECOMÒBILS DEL CONSORCI RIBERA I VALLDIGNA JA FUNCIONEN EN PLENA NORMALITAT

Amb totes les mesures de seguretat per als operaris i usuaris de la Xarxa d’Ecoparcs i Ecomòbils del Consorci Ribera i Valldigna, este servei, considerat essencial, ja funciona amb tota la normalitet, donant servei als nostres 51 Ajuntaments i a tota la ciutadania.

EL CONSORCI DE RESIDUS RIBERA I VALLDIGNA, UN SERVEI ESSENCIAL PER LA CIUTADANIA

El Consorci Ribera i Valldigna va ser el primer a informar la població dels seus 51 municipis, a través d’un vídeo animat, com tractar els residus domèstics en els temps de Coronavirus. També ha promogut el reconeixement públic de tots els seus veïns a l’activitat, moltes vegades invisible, que realitzen els treballadors de la xarxa d’ecoparcs ….