EL CONSORCI RIVERA I VALLDIGNA (CRV) POSA EN MARXA UN SEGON ECOMÒBIL PER A ATENDRE AL DOBLE DE POBLACIÓ

El Consorci Ribera i Valldigna ha posat en marxa, des de principis d’any, una segona unitat d’ecomòbil, que recorrerà tots aquells municipis de la Ribera i la Valldigna que no compten amb instal·lació fixa d’ecoparc. Gràcies a esta instal·lació mòbil i flexible, la ciutadania pot portar per al seu reciclatge aquells residus més peligrosos, contaminants i molestos, com són els aparells elèctrics i electrònics, els olis de cuina i de cotxes, els dissolvents, les piles, els cartutxos d’impressora, les velles radiografies i nombrosos tipus de residus més que no tenen cabuda en els contenidors de carrer.

El nou Ecomòbil, amb un important canvi també en la seua imatge exterior, estarà preparat per a albergar, també, una vegada al mes, accions de sensibilització ambiental, perquè els municipis que ho sol·liciten puguen veure com l’ecoparc mòbil es trasllada als col·legis de la seua població i una educadora ambiental explique als alumnes els avantatges i la importància de la utilització d’este servei per tots els ciutadans.

La nova xarxa d’ecomòbils, així, duplicarà les seues visites a les 28 poblacions que no tenen instal·lació fixa, encara que, des del Consorci Ribera i Valldigna, s’ha volgut insistir en el fet que “la nostra xarxa d’ecoparcs fixos i ecomòbils és universal i gratuïta, i qualsevol veí de la Ribera o la Valldigna, pot acudir a qualsevol d’ells per a reciclar“.

Amb la recent obertura de l’ecoparc de lAlcúdia, el Consorci Ribera i Valldigna té una xarxa de 26 ecoparcs fixos i 2 ecomòbils per a atendre als 52 municipis a què dóna servici. A més, esta xarxa s’ampliarà amb la posada en marxa de dos ecoparcs més, el pròxim el de Guadassuar, junt amb el Complex de Valoració de Residus Domèstics, i amb la informatització de tota la xarxa, per a poder fer possible que “qui més recicle, menys paga” amb un sistema d’identificació personal per a premiar als que més ús facen d’ells.