EL CONSORCI RIBERA I VALLDIGNA FOMENTA EL COMPOSTATGE
ESCOLAR REPARTINT COMPOSTADORS GRATUÏTS

EL CONSORCI RIBERA I VALLDIGNA FOMENTA EL COMPOSTATGE
ESCOLAR REPARTINT COMPOSTADORS GRATUÏTS

L’entitat ha posat en marxa un programa de compostatge escolar per a
introduir de manera pràctica l’economia circular i la lluita contra el
malbaratament alimentari

El Consorci Ribera i Valldigna, entitat que gestiona el tractament dels residus domèstics d’aquest territori, presentarà la seua nova campanya de compostatge escolar en la 37a Trobada d’Escoles en Valencià d’Alfarb (Ribera Alta). El programa, dirigit a escoles i a instituts, presenta el compostatge com una alternativa sostenible per a reduir la generació de residus orgànics i evitar la contaminació que provoquen quan no són tractats correctament. Per a facilitar la implementació d’aquest model de compostatge comunitari, el consorci ha posat a l’abast dels centres educatius compostadors gratuïts i una guia explicativa que ja està disponible al seu lloc web.

El Consorci Ribera i Valldigna, entitat que gestiona el tractament dels residus domèstics d’aquest territori, presentarà la seua nova campanya de compostatge escolar en la 37a Trobada d’Escoles en Valencià d’Alfarb (Ribera Alta).  El programa, dirigit a escoles i a instituts, presenta el compostatge com una alternativa sostenible per a reduir la generació de residus orgànics i evitar la contaminació que provoquen quan no són tractats correctament.

Per a facilitar la implementació d’aquest model de compostatge comunitari, el consorci ha posat a l’abast dels centres educatius compostadors gratuïts i una guia explicativa que ja està disponible al seu lloc web. 

La campanya de compostatge escolar començarà en Alfarb el diumenge 3 d’abril, emmarcada en la 37a Trobada d’Escoles en Valencià de la Ribera. En aquesta jornada lúdica, el consorci instal·larà un estand informatiu on dos educadors ambientals repartiran punts de llibre, cartells i compostadors als centres educatius assistents. Els educadors també respondran a qualsevol dubte del procés del compostatge.

Amb aquest nou programa escolar, el Consorci Ribera i Valldigna recull els més de 20 anys d’experiència en reciclatge per a seguir conscienciant sobre la necessitat de reduir la generació de residus per a protegir i cuidar del medi ambient. El Consorci és un dels pioners en el compostatge i genera, des de fa més de sis anys, compost bioestabilitzat a partir dels residus domèstics de la Ribera i la Valldigna.

El procés per a generar aquest material ja és conegut per gran part de l’alumnat d’aquest territori. El Consorci Ribera i Valldigna ofereix, amb molt d’èxit, visites guiades a la Planta de Valorització de Residus Domèstics de Guadassuar. Qualsevol centre educatiu (escoles, instituts o centres per a persones adultes) pot sol·licitar la seua visita gratuïta a través del correu electrònic  educacio@conriv.es. El trasllat en autobús és gratuït per als centres dels municipis que conformen el Consorci.