Benvingudes i benvinguts a la nova web del Consorci Ribera i Valldigna (CRiV).

Renovar una pàgina web pot semblar una manera senzilla d’adaptar-se als temps, de modernitzar la nostra manera de comunicar-nos. Però per al Consorci Ribera i Valldigna suposa molt més. Suposa renovar un compromís, que adquirírem des del primer discurs d’investidura d’aquesta nova etapa. Un compromís cap a la transparència i el diàleg com a manera d’administrar un servei públic tan important com és la gestió dels residus domèstics dels 320.000 veïns de La Ribera i La Valldigna.

Transparència junt amb els representants públics, que veuran tota la documentació necessària, totes les dades que disposem sobre la gestió de residus a cadascun dels seus pobles, i així poder prendre sempre les millors decisions per al benestar del seu veïnat. Transparència, també, per als ciutadans, que tindran tota la informació actualitzada de la nostra gestió i podran observar com, gràcies a les noves instal·lacions, convertim els residus en nous recursos, minimitzant el rebuig.

Però també avancem en aquesta nova forma de governar basada en el diàleg i el consens. La nova web i les xarxes socials que porta aparellades, suposen un compromís de resposta àgil i ràpida, de poder resoldre dubtes i queixes, atendre suggeriments i que tot arribe de la forma més senzilla als usuaris d’Internet.

Aquesta web representa a tots els nostres municipis, els seus entorns naturals, i els principals aspectes mediambientals que lluitem cada dia per preservar. En aquest sentit, la nova pàgina web del CRiV és una crida a la sensibilització, a la tan necessària conscienciació ciutadana.

Des d’ací volem incidir en la importància de separar a les nostres llars i comerços els residus domèstics per al seu reciclatge en els contenidors habilitats en cadascun dels municipis per a això. A la nostra xarxa d’ecoparcs i ecomòbils. Per això, traslladarem cada dia la informació precisa perquè ningú tinga excusa per no reciclar.

Finalment, aquesta nova web vol ser una eina útil i senzilla per a les nostres veïnes i veïns. Que tinguen un fàcil accés a tota la informació que del seu interés. Que coneguen ben bé els serveis que oferim perquè els utilitzen.

Des d’ella, les associacions podeu sol·licitar, als vostres Ajuntaments, les visites guiades al Complex de Valorització de Residus Domèstics de Guadassuar. Una Planta de Tractament de Residus capdavantera i visiblement diàfana, a través de la qual ens situem a Europa en el camí cap a una Economia Circular. On la ciutadania del nostre Consorci veurà, de primera mà, tot el procés que segueix el residu domèstic per transformar-se en un nou recurs, on tothom conega la important tasca que entre tots realitzem, i els reptes que ens queden per assolir.

Reduir, Reutilitzar, Reciclar, Recuperar. Les 4 R són feina, obligació i responsabilitat de tot el món.